Підсумок проведення Тижня права дитини

Підсумок проведення Тижня права дитини

«Перш ніж дитина осмислить усю глибину тієї істини, що вона – громадянин своєї країни, і це покладає на неї великі обов’язки, вона має навчитись платити добром за добро, творити своїми силами щастя і радість іншим людям» (В.Сухомлинський)

Дитинство – найважливіший період у житті дитини. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги і захисту. Формування ціннісної моральної та правової практики для найкращого забезпечення інтересів дітей – одне з найважливіших завдань, що стоїть перед колективом нашого навчального закладу. Захист прав дитини, забезпечення нормативів законодавчої бази потребує участі кожного педагога, кожного працівника дитячого садка. На виконання наказу завідувача ДНЗ №29 «Барвінок» «Про проведення Всеукраїнського тижня права» в ДНЗ з 05.12. по 09.12.2016 року було організовано проведення тематичного тижня.

До початку тематичного тижня вихователем – методистом була проведена робота з правового виховання з педагогами закладу, для них була надана консультація «Методи правового виховання в ДНЗ».

Вихователі провели низку занять, бесіди, ігри, які були спрямовані на ознайомлення дітей з правами, визначеними Конвенцією ООН з прав дитини. На виконання плану у всіх вікових групах провели заняття, бесіди з визначених тем; використовували дидактичні ігри «Я маю право», «Я не повинен…», «Назви лагідно», «Назви повне ім’я» , « У пошуках скарбів», «Знай права», «Сонечко веселе - сонечко сумне», «Як тебе звати?»; читали художню літературу, розучували віршики з тематики правового виховання; Фізичний інструктор організувала й провела день здоров’я з правовим спрямуванням «Як сніжинки з бурульками потоваришували», діти виконували фізичні вправи, грали в рухливі ігри, при цьому закріпили знання основних прав – «Право на сім’ю», «Право на ім’я», «Право на захист», «Право на власну думку», «Право на відпочинок» тощо. Виховання дошкільнят неможливе без активної участі батьків, тому при проведенні тематичного тижня приділялася пильна увага і цьому напрямку роботи. В кожній віковій групі було надано інформацію у батьківський куточок або розіслано батьківською поштою консультації на обрану вихователем тему: «Великі права маленької дитини», «Дотримання прав дитини. Обов’язки батьків. Конвенція ООН про права дитини», «Роль сім’ї у розвитку особистості дитини», «Етика стосунків у сім’ї» тощо.

Весело та цікаво пройшов Всеукраїнський тиждень права у нашому садочку!


Галерея "Тиждень права дитини підсумок"

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.